Det är viktigt att hålla sin WordPress sida säker – här listar vi 5 plugins som vi anser är de allra bästa för att hjälpa dig med det.

1. Wordfence

Pris: Gratis

Wordfence erbjuder ett i stort sett helt komplett skydd mot hackers från din hemsida – de erbjuder en gratis brandvägg som hindrar och motverkar attacker mot din sida och erbjuder även en virusskanner som letar igenom din hemsida efter skadlig kod.

Ladda ner Wordfence

 

2. Rename wp-login.php

Pris: Gratis

Ett av de mest vanliga sätten att få sin hemsida hackad är genom automatiserade inloggningsförsök – då WordPress är en rätt populär platform bland folk som vill skapa hemsidor så blir det tyvärr också ett stort mål för hackare – en av de mest vanliga attackerna är en sk. brute force attack vilket är en form av attack där hackarna försöker att bryta sig in genom att testa tusentals olika lösenord, då majoriteten av WordPress login address är “/wp-admin/” eller “/wp-login.php” så försöker sig dessa automatiserade attacker att gå emot dessa addreser – en enkel grej som att byta namn på addresen där du loggar in kan stoppa ett flertals attacker.

 

3. WP Security Audit Log

Pris: Gratis

Med WP Security Audit Log kan du monitera allt som händer under huven på din WordPress installation – är ni flera som jobbar på en sida så kan ni enkelt se loggar på vilken användare som har gjort vad, detta fungerar även utmärkt för att ta reda på exakt vad en obehörig har gjort inne på ens hemsida.

 

4. Hide My WP

Pris: 100kr

Detta är nog den plugin som vi rekommenderar mest – den är tyvärr inte gratis men den är helt klart värd pengarna – som vi nämnde tidigare med “Rename wp-login.php” så är den vanligaste form av attack oftast automatiserad – de letar efter wordpress installationer, med denna plugin så kan ni i princip dölja helt och hållet att ni använder wordpress genom att ändra om samtliga sökvägar till plugins/teman och login address m. fl.

Vi kan konstatera att vi inte har fått en enda automatiserad attack på sidor vi har använt denna plugin på.

Gå till HideMyWP

 

5. Theme scanner (TAC)

Pris: Gratis

Använder du något tema du inte riktigt litar på? Med Theme scanner (eller TAC) så kan du söka igenom teman efter skadlig kod (mycket likt Wordfence)