Att ladda upp bilder i WordPress via mediebiblioteket är relativt enkelt, men visst saknar man ibland en funktion för att kunna klistra in en kopierad bild / skärmdump direkt till innehållet?

Detta är en funktion jag inte visste jag behövde tills jag hittade den, skriver du inlägg med många bilder kan det vara skönt ibland att kunna klippa och klistra in utan att behöva dra över alla bilder i en bildredigerare som tex. Paint/Photoshop och sedan behöva ladda upp dem via mediabilbioteket – här nedan följer instruktioner för hur du detta att fungera!

 

Installera Lightshot (Valfritt)

Du kan hoppa över denna sektionen om du endast är ute efter ett enkelt sätt att klipp och klistra in bilder i redigeraren, arbetar du ofta med bilder är denna verkligen att rekommendera! Med Lightshot kan du via en skärmdump markera ut vald yta du vill spara/kopiera och till och med ladda upp bilden på molnet.

Lightshot för Windows & Mac

Ladda ner Lightshot

Installera klipp & klistra (CTRL + C / CTRL + V) funktionalitet för bilder i WordPress

Möt Image Elevator! Med Image Elevator kan du snabbt & enkelt klistra in bilder du har kopierat i WordPress editor och slippa gå igenom ett bildbehandlingsprogram / mediebiblioteket

OnePress Image Elevator

Efter att du har installerat tillägget är det bara att tuta på och köra, det är dessutom kostnadsfritt!

Den enda nackdelen är deras konstanta meddelanden om att man bör uppgradera till deras betalversion vilket som för många kan upplevas som irriterande efter ett tag – jag skapade nedanstående plugin för att dölja dessa meddelanden så att pluginen inte blir märkbar – koden kan även läggas i functions.php filen för ert tema om ni inte vill lägga till ytterligare en plugin:

image-elevator-disable-notice.zip (Ladda ner)